3. Propostes d’acció polítiques

Les polítiques d’austeritat, aplicades aquests dos últims anys a tot el sistema universitari català,  han tingut com a conseqüència l’expulsió i l’acomiadament de gairebé 1000 professors/es i la rebaixa de les condicions laborals de tot el professorat. Durant aquests dos anys, en alguns campus, facultats i universitats han aparegut assemblees de professorat que han reivindicat amb força els drets laborals del professorat més precari i han fet palès com la política de personal de les universitats catalanes deixava perdre generacions de coneixement. De la mà de la resta de la comunitat universitària, el professorat hem aturat consells de govern, hem participat en manifestacions i hem fet vagues, entre d’altres accions. Això ha tingut com a fruit la reducció d’expulsions i d’acomiadaments d’alguns professors i professores. Ara toca, seguir lluitant, amb la resta de la comunitat universitària, per les nostres condicions laborals i per una Universitat al servei de les necessitats socials. Necessitem organitzar-nos i marcar una estratègia de lluita a curt i llarg termini.

2 pensaments sobre “3. Propostes d’acció polítiques

  1. Crec que cal anar cap a dos tipus d’accions, d’una banda de construcció d’una proposta alternativa a les polítiques i al discurs neoliberal que ens estan imposant. Per això la crida a un Congrés general de les universitats catalanes podria ser útil.

    Al mateix temps, cal impulsar les mobilitzacions. Fins ara han estat les i els estudiants qui han portat la iniciativa. Cal que el PDI i el PAS se sumin a les mobilitzacions en defensa de la universitat pública. Es podrien combinar accions del mateix tipus que als hospitals, amb tancades i ocupacions, i al mateix temps exigir als rectorats que es posin al davant de les mobilitzacions i convoquin una jornada de vaga a principis de març. De l’assemblea caldria que en sortissin comissions per a parlar amb els rectorats, amb els sindicats i amb la PUDUP per preparar conjuntament la jornada de lluita.

    Ferran

  2. Els estudiants convocaran vaga en defensa de la universitat pública per al dia 28 de febrer. Què hem de fer el PDI?

    Jo crec que, com el curs passat, el PDI ens hauríem de sumar a aquesta vaga i participar a les mobilitzacions que hi haurà els dies abans.

    També estaria bé que aconseguíssim que el PAS es mobilitzi. Crec que l’exemple de Sanitat pot ser útil per a nosaltres. Jo proposaria de tancar-nos amb tendes de campanya dins els Rectorats, com fan als hospitals, els dies abans de la vaga del 28. I podríem pensar de com fer més visibles aquestes mobilitzacions, per exemple amb un dia de tancades també a les estacions de tren i metro, i amb accions conjuntes amb Sanitat i altres sectors de l’educació en defensa dels Serveix públics i l’estat del benestar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s